Medicinale cannabis voor gezondheid voor patiënten met fibromyalgie

Medicinale cannabis voor gezondheid voor patiënten met fibromyalgie

Is er bij jou fibromyalgie gesteld of ken je iemand in je nabij omgeving? In dat geval kan medicinale cannabis een fijne uitkomst bieden. Deze medicinale cannabis staat bekend om het hoge gehalte THC. Deze werkzame stof kan pijn verlichten en door het inademen van de stof kun je pijn beter verdragen. Cannabis die voornamelijk een hoog gehalte CBD bevat kan echter niet bijdragen aan deze pijnverlichting, dus let er goed op dat je de juiste medicinale cannabis voor krijgt geschreven

Cannabis onderzoek door het LUMC in Leiden

Wist je dat er cannabis onderzoek uit is gevoerd door de afdeling Anesthesiologie van het LUMC in Leiden? Het onderzoek is gehouden bij 20 fibromyalgiepatiënten en het onderzoek heeft aangetoond dat de patiënten de pijn beter kunnen verdragen. Er was nog niet eerder een behandeling uitgevoerd voor de aandoening. Voor de medicinale cannabis wordt enkel cannabis die enkel wordt gebruikt als medicijn. Dit productieproces wordt nauwlettend gecontroleerd, zodat er precies kan worden gemeten wat de exacte dosis van de werkzame stof is in de cannabis. Hierdoor kunnen artsen concluderen of de cannabis zuiver is, wat bij cannabis uit een coffeeshop een ander geval is.

De 20 fibromyalgiepatiënten zijn vier keer behandeld

Gedurende het onderzoek zijn de 20 fibromyalgiepatiënten behandeld met verdampte cannabis. Er zijn drie varianten echte cannabis toegediend en er is gebruik gemaakt van een placebo, oftewel een nepmiddel. Van de drie varianten echte cannabis bevatten er twee een hoog gehalte THC en één een hoog gehalte CBD. Voor de placebo zijn er geen werkzame stoffen verwerkt, enkel de smaak en geur is nagebootst. De 20 fibromyalgiepatiënten konden hierdoor niet achterhalen wanneer de placebo wel of niet werd toegediend. Iedere deelnemer aan het onderzoek heeft iedere variant één keer gekregen.

Pijnstilling door cannabis met het hoge THC gehalte

Wat opviel aan de resultaten van het onderzoek, is dat de cannabis met het hoge THC gehalte het beste de pijn kon stillen bij de 20 fibromyalgiepatiënten. Er is een druktest afgenomen, waarbij druk werd uitgeoefend op een bepaalde plaats op de handen. Nadat de cannabis met het hoge THC gehalte was gebruikt, was de pijn vele malen beter te verdragen.

Gebruik de medicinale cannabis alleen op recept

Wil je graag thuis zelf de medicinale cannabis voor gezondheid uitproberen om pijnstilling tegen te gaan? In dat geval is het verstandig om dit op recept aan te vragen. Zo weet je zeker dat de druppelvorm die voorgeschreven wordt door je huisarts het meest effectief kan werken. Ook kan jouw arts je het beste adviseren of de medicinale cannabis in jouw situatie en met jouw klachten effectief kan werken.

Opdrachtnummer 6698603 Status Afgerond Projectnaam Maxser Online Media Categorie Gezondheid & Geneeskunde Auteur sanne Geschreven woorden 458 Aantal woorden 400 – 500 Deadline 1 Dag Prijs 12,72 € Ingeleverd 20 jun. 2019 Exportdatum Nog niet geëxporteerd Sleutelwoordenlijst Sleutelwoord # Gebruikt cannabis voor gezondheid 2-3 2 Cannabis onderzoek 2-3 2 Briefing SEO-opties Oorspronkelijke tekst Plagiarism check ©2019 Sario Marketing GmbH Algemene voorwaarden | Gegevensbescherming | Colofon Alle teams